Digitale infrastructuur

Elk jaar verdubbelt het mobiele verkeer, elke twee tot drie jaar het internetverkeer. Investeringen in digitale infrastructuur zijn noodzakelijk opdat de digitale economie kan blijven groeien.

“Digital Belgium” zet in op een state-of-the-art netwerkinfrastructuur die klaar is om de mogelijkheden van het “internet der dingen” en “big data” volop te benutten.

Icoon ultrasnel internet stimuleren

Ultrasnel internet stimuleren

Voor een digitaal ecosysteem is ultrasnel internet de levensader. “Digital Belgium” wil de voortrekkersrol die België heeft in het uitrollen van nieuwe technologieën voor ultrasnel internet bestendigen. Door de kosten te verlagen en de administratieve rompslomp te verminderen stimuleren we operatoren tot een verdere uitrol van een geavanceerde breedbandinfrastructuur. Via een mix van technologieën zorgen we ervoor dat iedereen toegang krijgt tot internet.

Download x

smartphone

Dynamische post- en telecommarkten

Concurrentie in de telecomsector zorgt ervoor dat burgers en bedrijven kunnen profiteren van interessante en innovatieve diensten tegen correcte prijzen.

De overheid zal een gelijk speelveld creëren zodat alle relevante binnen- en buitenlandse dienstenaanbieders in de post- en telecomsector in België op een evenwichtige manier kunnen concurreren. Een samenhangend en stabiel kader is nodig om investeringen en innovaties aan te moedigen zonder de concurrentie uit het oog te verliezen. Digitale klanten moeten eenvoudig van operator kunnen veranderen.

Icoon digitale hub voor bedrijven

Digitale hub voor bedrijven

Met een aantrekkelijke infrastructuur op het vlak van connectiviteit, dataopslag en ICT-toepassingen, maken we van ons land een plaats waar online bedrijven zich vestigen en nieuwe jobs creëren. Een krachtige uitrusting trekt bedrijven aan die gebruik maken van digitale faciliteiten, denk aan e-commerce, app-ontwikkelaars en mediabedrijven. Zo maken we van België één van de digitale hubs in Europa.

Volgende prioriteit

Om onze website optimaal te kunnen gebruiken, raden we u aan om uw browser te updaten naar een recentere versie.