Digitale vaardigheden en jobs

In de toekomst vereisen negen op tien jobs digitale vaardigheden. Overheden moeten er dan ook over waken dat zoveel mogelijk burgers, ongeacht hun leeftijd en achtergrond, de nodige digitale kansen kunnen grijpen. Het verwerven van een minimum aan digitale vaardigheden is daarbij cruciaal.

Digitalchampions.be

In navolging van de Grote Coalitie voor ICT-banen op Europees vlak zal België ‘Digital Champions.be’’ bouwen. Digital Champions.be is een alliantie die stakeholders uit de verschillende overheden, onderwijs en de privésector samen brengt en initiatieven neemt opdat alle burgers, ongeacht hun leeftijd en achtergrond, de kans krijgen hun digitale competenties te versterken.

Door de handen in elkaar te slaan, verzekeren overheden, onderwijs en de privésector dat wie wil, een “digitaal bad” kan nemen. Workshops maken kinderen vertrouwd met programmeren en digitale veiligheid. Digitale technologieën krijgen een centrale plaats in leeromgevingen en studenten kunnen digitale stages volgen. Voor volwassenen en senioren is het van belang dat zij op elk moment nog kunnen bijleren.

Wil je zelf een digitale kampioen worden? www.digitalchampions.be

Mobiel internet voor iedereen

België moet een inhaalbeweging maken op het vlak van de penetratie van mobiel internet. We buigen de achterstand van de voorbije jaren om in een voorsprong. Een nieuwe campagne informeert burgers over alle voordelen van mobiel internet.

Om iedereen toegang te geven tot mobiel internet moeten er goedkope smartphones met eenvoudige applicaties en mobiele abonnementen met voldoende data beschikbaar zijn.

Volgende prioriteit

Om onze website optimaal te kunnen gebruiken, raden we u aan om uw browser te updaten naar een recentere versie.