09.10.2016

Alexander De Croo bespreekt Digitale toekomst van België met Singularity University, bedrijfsleiders en Premier Michel

Vicepremier en minister van Digitale Agenda en Telecom Alexander De Croo hostte gisternmorgen een ontbijtvergadering met premier Charles Michel, Rob Neil (CEO Singularity University) en Belgische bedrijfsleiders. Het centrale thema was kijken hoe het digitale potentieel van België nog verder kan worden ontketend.

Samen met premier Charles Michel sprak De Croo over hoe Artificiële Intelligentie (AI) onze manier van communicatie kan veranderen en hoe snelgroeiende technologieën een diepgaand effect hebben op de economie (Exonomics).

Digitizing Belgium

De groep besprak ook het nieuwe rapport ‘Digitizing Belgium’, dat België aanduidt als een van de digitale frontrunnners van Europa. “Focussen op digitalisatie kan zich vertalen in 300.00 jobs tegen 2020”, zo stelt het rapport van de Boston Consulting Groep (BCG) dat werd opgemaakt op vraag van Google.

Niet alleen zal digitalisatie meer jobs creëren, ook economische activiteit zal hierdoor een boost krijgen. “Bedrijven en overheden moeten lef en ambitie tonen. België kan een van de leidende landen in Europa worden, maar dan moeten we resoluut durven gaan voor een vernieuwing van onze economie”, zegt De Croo. De minister benadrukt het belang van permanente inspanningen in het onderwijs, toegang tot venture capital en een mind shift in ondernemerschap.  “Tegelijk zal ons land binnen de EU een van de trekkers blijven voor de uitbouw van de digitale eenheidsmarkt.”

Terug naar overzicht

Om onze website optimaal te kunnen gebruiken, raden we u aan om uw browser te updaten naar een recentere versie.