DIGITALCHAMPIONS.BE
09.22.2015

Alexander De Croo en Saskia Van Uffelen lanceren digitalchampions.be

Vicepremier en minister van Digitale Agenda Alexander De Croo en Saskia Van Uffelen lanceren samen met de Digital Minds for Belgium het platform ‘DigitalChampions.be’. Doel is het verwerven van digitale competenties te ondersteunen. Niet onbelangrijk, want in de toekomst vereisen negen op tien jobs digitale vaardigheden. “Zoveel mogelijk mensen moeten, ongeacht hun leeftijd en achtergrond, digitale kansen kunnen grijpen.”

In navolging van de Grand Coalition for Digital Jobs op Europees vlak gaat België  ‘DigitalChampions.be’ uitbouwen, een alliantie die stakeholders uit overheden, onderwijs en de privésector samenbrengt en initiatieven neemt om het verwerven van digitale competenties te versterken.

Door de handen in elkaar te slaan, verzekeren overheden, onderwijs en de privésector dat wie wil, een “digitaal bad” kan nemen. Workshops maken kinderen vertrouwd met  programmeren en digitale veiligheid. Digitale technologieën krijgen een centrale plaats in leeromgevingen en studenten kunnen digitale stages volgen. Voor volwassenen en senioren is het van belang dat zij op elk moment nog kunnen bijleren.

Alexander De Croo,  minister van Digitale Agenda en Telecom: “In 2020 zullen volgens de Europese Commissie negen jobs op tien digitale vaardigheden vereisen. Vandaag beschikken slechts zes op tien Belgen over genoeg digitale vaardigheden om deze jobs uit te oefenen. We moeten in ons land dus nog een belangrijke kloof overbruggen. DigitalChampions.be wil daarbij helpen. Ik ben ervan overtuigd dat we door het aanstekelijk enthousiasme van Saskia Van Uffelen daar ook in zullen slagen.”

Saskia Van Uffelen, digital champion en coordinator van DigitalChampions.be: “Ervoor zorgen dat iedere Belg over voldoende digitale kennis en vaardigheden beschikt is een essentiële voorwaarde om onze bedrijven, overheid, tewerkstelling en economie op een gezonde manier te laten groeien. Dit is dan ook een heel belangrijke pijler in de Digitale Agenda voor België. DigitalChampions.be groepeert projecten die ervoor moeten zorgen dat tegen 2020 alle kinderen, leerlingen, studenten en volwassenen in België digitale kampioenen zijn.”

Meer info op de site www.DigitalChampions.be.

Terug naar overzicht

Om onze website optimaal te kunnen gebruiken, raden we u aan om uw browser te updaten naar een recentere versie.