11.15.2017

Alexander De Croo helpt senioren digitale vaardigheden ontdekken

Vicepremier en minister van Digitale Agenda en Telecom Alexander De Croo bracht vandaag een bezoek aan Digibridge, een organisatie die jongeren inzet om senioren digitaal vaardiger te maken. Digibridge ontvangt steun van het Digital Belgium Skills Fund dat minister De Croo eerder dit jaar lanceerde samen met de Koning Boudewijnstichting.

Alexander De Croo: “Het versterken van digitale vaardigheden is een absolute beleidsprioriteit. De digitale revolutie gaat ontzettend snel heel wat mensen voelen zich daarbij onzeker, onder hen ook heel wat senioren. Hoe moeten ze hun weg vinden in de digitale wereld? Digibridge maakt hen wegwijs in de digitale wereld en draagt zo bij tot het dichten van de digitale kloof”.

Jong en oud gaan samen digitaal

Thomas en Matthias Joris richtten de VZW Digibridge op in mei 2017, samen met hun grootmoeder Jacqueline. “We zagen dat er bij een grote groep senioren zeker de wil was om digitale skills aan te leren, maar dat het vaak ontbrak aan initiatieven die hier hun schouders onderzetten”, zo zegt Thomas. “Daarom hebben we Digibridge uit de grond gestampt, waarbij we jongeren inzetten om senioren de basistoepassingen van het internet aan te leren”.

In de workshops werken senioren met tablets om zo de basistoepassingen van het internet aan te leren, en dat gedurende 5 weken. Ondertussen werden er al 77 workshops gegeven. De workshops gaan door in lokale rusthuizen, maar ook in Becentral, het digitale belevingscentrum in het Brusselse Centraal station dat vorige maand zijn deuren opende. Tot nu toe namen al 613 senioren deel.

Zinvolle studentenjob

Naast het verkleinen van de digitale kloof, richt Digibridge zich ook op jongeren uit aandachtswijken. In samenwerking met ToekomstATELIERdelAvenir willen ze deze jongeren een studentenjob aanbieden die hen toont dat ze, ondanks hun jonge leeftijd, toch al een grote impact kunnen hebben op het leven van anderen.

Klik hier om meer te weten komen over Digibridge

Terug naar overzicht

Om onze website optimaal te kunnen gebruiken, raden we u aan om uw browser te updaten naar een recentere versie.