Alexander De Croo neemt de StartupBus
08.31.2015

Alexander De Croo neemt de StartupBus

Stop dertien mensen in een bus. Rij er drie dagen mee rond. Laat ze ideeën ontwikkelen. En kijk welke start-up er uiteindelijk geboren wordt. Dat is het idee achter de StartupBus, die zaterdag van start gaat. Vicepremier en minister van Digitale Agenda Alexander De Croo rijdt alvast een tijdje mee. Hij lanceerde eerder dit jaar het startup plan. Dat plan moet starters extra groeikracht geven met onder meer een tax shelter voor startups.

De StartupBus reed voor het eerst rond -hoe kan het ook anders- in de VS. Het idee waaide over naar Europa, en zaterdag vertrekt de eerste Belgische StartupBus. De uiteindelijke bestemming is de Pirate Summit in Keulen, een grote start-up-conferentie. Onderweg worden enkele stops gehouden, onder meer op de Corda Campus in Hasselt.

Innovatie prikkelen
Aan boord van de Belgische bus zitten dertien software-ontwikkelaars, grafisch designers en mensen uit de verkoopswereld. Tijdens de driedaagse busreis is het de bedoeling dat ze gedachten uitwisselen en uiteindelijk met enkele ideeën voor start-ups, nieuwe innovatieve ondernemingen, op de proppen komen. Die worden dan aan een jury voorgesteld, waar minister De Croo ook in zit.

De Belgische bus neemt het ook op tegen vier ander bussen, uit Estland, Duitsland, Italië en het Verenigd Koninkrijk. Waarom dat op een bus moet? “Ondernemen leer je niet door op de schoolbank te zitten, maar door de praktijk. Een bus laat toe onderweg uit te stappen en mensen te zien en te bezoeken”, aldus Steven Beeckman, bezieler van de Belgische StartupBus.

Eigen ervaring
Minister De Croo rijdt een uurtje mee. Hij zal de deelnemers onder meer vertellen over zijn eigen start-up ervaring als jonge ondernemer.

Meer weten?

www.startupbus.com

Terug naar overzicht

Om onze website optimaal te kunnen gebruiken, raden we u aan om uw browser te updaten naar een recentere versie.