Passwerk
03.04.2015

Alexander De Croo ontmoet test engineers van Passwerk

De Croo ontmoet test engineers van Passwerk.

Juist omdat ze deze stoornis hebben en mede door de professionele begeleiding door de jobcoaches van Passwerk, zijn de test engineers van Passwerk uiterst geschikt om nieuwe software te testen op bugs. Ze werken vaak sneller en kwalitatief beter dan hun collega’s, dankzij hun uitzonderlijke oog voor detail, nauwgezetheid en concentratievermogen.

Sociaal doel
Hoewel Passwerk werkt als een normaal bedrijf, heeft het vooral een sociaal doel: mensen met autisme aan een job helpen in ICT. De winsten van Passwerk worden niet uitgekeerd aan de aandeelhouders maar geïnvesteerd in projecten ten voordele van mensen met autisme.

Alexander De Croo: “Passwerk gaat op zoek naar de competenties van mensen in plaats van naar hun beperkingen. Dit is een mooi voorbeeld van hoe ICT mensen kan betrekken dewelke anders weinig kansen zouden krijgen . Passwerk geeft mensen met autisme de kans om te doen waar ze goed in zijn en biedt hen een job waar ze terecht fier op kunnen zijn. Ook hier gaat het om bij digitale agenda: zoveel mogelijk mensen betrekken bij de mogelijkheden die technologie te bieden heeft.”

Passwerk heeft momenteel meer dan 80 klanten binnen en buiten de overheid, waaronder heel wat grote namen . Zij die de resultaten gezien hebben zijn uitermate positief. Toch kan nog heel wat gedaan worden om de drempel om Passwerkers in te schakelen verder weg te werken en deze organisate verder te promoten, onder andere via de overheid.

Terug naar overzicht

Om onze website optimaal te kunnen gebruiken, raden we u aan om uw browser te updaten naar een recentere versie.