België blijft snelle afschaffing roaming bepleiten
03.04.2015

België blijft snelle afschaffing roaming bepleiten

Vicepremier en minister van Digitale Agenda en Telecom Alexander De Croo bevestigt vanop het Mobile World Congress in Barcelona dat België op Europees niveau een snelle afschaffing van de roamingtarieven blijft bepleiten, ook nu de Europese Raad en het Europees Parlement een verzoeningsprocedure opstarten omdat de standpunten van de Raad en het Parlement te ver uit elkaar liggen.

Alexander De Croo: “België is altijd al voorstander en pleitbezorger geweest van de afschaffing van de roamingtarieven, op voorwaarde dat de binnenlandse basistarieven niet stijgen. Alle EU-burgers moeten binnen de Unie zonder extra tariefkosten kunnen bellen. Dit is een dossier waarin Europa zijn concrete meerwaarde kan tonen aan de mensen. ”

Extra dynamiek
“Tegelijk zal de afschaffing van roamingtarieven de digitale economie een extra dynamisme geven: mensen zullen binnen Europa altijd en overal makkelijk toegang hebben tot hun mobiele applicaties. Het is dan ook jammer dat binnen de schoot van de Europese Raad geen eensgezindheid kon gevonden worden voor een snelle afschaffing zoals onder meer bepleit door voormalig Europees Commissaris voor de Digitale Agenda Neelie Kroes.”

Snelle afschaffing
Omdat de standpunten van de Europese Raad en het Europees Parlement te ver uit elkaar liggen wordt nu een verzoeningsprocedure opgestart tussen de Raad en het Parlement. “Ik hoop dat die ertoe leidt dat we roaming zo snel mogelijk naar de Europese geschiedenisboeken kunnen verwijzen. België zal in elk geval de snelle afschaffing van roaming blijven bepleiten,” aldus Alexander De Croo.

Alexander De Croo spreekt over dit onderwerp in ‘De Ochtend’ op Radio 1 (5 maart 2014):

Terug naar overzicht

Om onze website optimaal te kunnen gebruiken, raden we u aan om uw browser te updaten naar een recentere versie.