03.02.2018

Digital Belgium Skills Fund trekt 5,6 miljoen euro uit voor 37 nieuwe projecten

Het Digital Belgium Skills Fund, een initiatief van minister van Digitale Agenda Alexander De Croo in samenwerking met de Koning Boudewijnstichting om maatschappelijk kwetsbare jongeren digitale vaardigheden bij te brengen, heeft 37 nieuwe projecten geselecteerd. Die ontvangen in totaal 5,63 miljoen euro, zo heeft de Koning Boudewijnstichting vrijdag bekendgemaakt.

Voor de tweede projectoproep van het fonds dienden 162 organisaties een kandidaatsdossier in, 50 meer dan bij de eerste oproep. Een jury selecteerde 37 projecten, 21 Nederlandstalige en 16 Franstalige, die elk maximum 500.000 euro ontvangen.

De meeste projecten zijn gericht op opleiding en vorming. De steun van het fonds willen ze onder meer gebruiken om materiaal aan te kopen en opleiders en coördinatoren te betalen.

“De digitale revolutie is een kansenrevolutie”, zegt De Croo. “Iedereen kan het in de digitale wereld maken als je maar de juiste vaardigheden hebt. Daarom is het zo belangrijk dat we met het Digital Belgium Skills Fund investeren in maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren.”

Klik hier voor een overzicht van de geselecteerde projecten.

 

Terug naar overzicht

Om onze website optimaal te kunnen gebruiken, raden we u aan om uw browser te updaten naar een recentere versie.