Digital Belgium: Uitbreiding investeringsaftrek naar digitale investeringen
10.30.2015

Digital Belgium: Uitbreiding investeringsaftrek naar digitale investeringen

De federale regering heeft vandaag een KB goedgekeurd dat de éénmalige investeringsaftrek uitbreidt naar investeringen in digitale activa, zoals betalingssystemen en cybersecurity. Die maatregel is een onderdeel van het ‘Start-up Plan’ dat vicepremier en minister van Digitale Agenda en Telecom eerder dit jaar op tafel legde. De investeringsaftrek is een fiscaal voordeel waarbij 13,5% van het geïnvesteerde bedrag in één keer kan worden afgetrokken van de belastbare winst.

Alexander De Croo, vicepremier en minister van Digitale Agenda: “Met de uitbreiding van de investeringsaftrek naar digitale investeringen willen we zelfstandigen en KMO’s beter ondersteunen om de digitale omslag te maken. Een betere digitale uitrusting én investeringen in cybersecurity zijn belangrijke stimulansen voor de verdere ontwikkeling van de digitale economie.”

De Barometer van de Informatiemaatschappij van de FOD Economie (juni 2015) gaf onlangs nog aan dat Belgische ondernemingen slechts 2,4% van hun omzet online realiseren, terwijl het Europees gemiddelde 6% bedraagt. Ook het aantal cyberincidenten verdubbelde tussen 2013 en 2014.

Om zelfstandig ondernemers en KMO’s uitgebreid te informeren over hun digitale groeikansen trekt minister De Croo momenteel, samen met werkgeversorganisaties VBO, UCM, UNIZO, UWE en VOKA, rond met Tournée Digitale, een interactieve infoavond over digitale groeikansen en e-commerce. Aan de hand van lokale succesverhalen en concrete tips vernemen zelfstandig ondernemers hoe ze door digitaal te gaan op een eenvoudige manier aan klanten en omzet kunnen winnen. Deze week was Tournée Digitale nog te gast in Gent en Mechelen, op 8 december is Brussel aan de beurt.

Klik hier voor het volledige programma van Tournée Digitale.

Terug naar overzicht

Om onze website optimaal te kunnen gebruiken, raden we u aan om uw browser te updaten naar een recentere versie.