Google opent 2de datacenter in België
06.23.2015

Google opent 2de datacenter in België

Vicepremier en minister van Digitale Agenda De Croo opende, samen met de burgemeesters van Mons (Mr. Di Rupo) en Sint-Gislain (Mr. Olivier), het nieuwe datacenter van Google in Saint-Ghislain. Dit datacenter is het tweede datacenter van Google in België en één van de vier datacenter in Europa.

In 2013 kondigde Google aan dat ze een nieuw en tweede datacenter zouden bouwen op hun site in Bergen. Na een investering van 300 miljoen is het tweede datacenter vandaag officiëel geopend.

Een datacenter is een verzameling van machines die toelaten om gegevens op te slaan en de programma’s te gebruiken die die gegevens gebruiken, zoals Google Maps, You Tube, Google Streetview,… . Deze programma’s halen de gegevens van de servers en geven deze door aan de gebruiker. Aangezien steeds meer en meer gegevens rondgaan in de wereld, had Google nood aan extra capaciteit.

“Het volume aan gegevens dat in de digitale wereld wordt gecreëerd zal vermenigvuldigdigen met 10 tussen 2013 en 2020. Vandaag zien we twee grote trends: mobiel internet en het “internet of things”. In 2015 zullen 1,3 miljard smartphones verkocht worden in de wereld. Er zijn reeds 5 miljard geconnecteerde voorwerpen. Verwacht wordt dat er in 2020 25 miljard zullen zijn.

Deze technologische omwentelingen zullen de manier van werken in verschillende sectoren veranderen, niet alleen in de informatica, maar ook in de industrie, gezondheidszorg- of transportsector. België moet een voortrekker zijn in deze revolutie, want het gaat hier om groei, werkgelegenheid en het welzijn van de mensen.”, zegt vicepremier en minister van Digitale Agenda De Croo.

België attractief voor digitale investeringen

Dit datacenter is belangrijk voor België, want het draagt bij tot de Belgische economie en creëert werkgelegenheid.

“België is attractief voor digitale investeringen en wij beschikken over de juiste mensen om in deze sectoren te werken. Investeringen zoals deze van Google in Bergen zijn heel belangrijk, want niet alleen zorgen ze zelf voor jobs, hun site heeft ook andere investeringen in de omgeving aangetrokken. Met een sterke digitale agenda voor ons land wil ik ervoor zorgen dat onze positie nog versterkt, zodat België nog aantrekkelijker wordt voor investeerders zoals deze.”, aldus vicepremier De Croo.

Terug naar overzicht

Om onze website optimaal te kunnen gebruiken, raden we u aan om uw browser te updaten naar een recentere versie.