Jonge tech-ondernemers overhandigen Startup Manifesto aan Alexander De Croo
03.12.2015

Jonge tech-ondernemers overhandigen Startup Manifesto aan Alexander De Croo

Een groep jonge tech ondernemers overhandigden vandaag het Startup Manifesto aan vicepremier en minister van Digitale Agenda en Telecom Alexander De Croo. Het Startup Manifesto reikt concrete voorstellen aan voor een beter startup klimaat in ons land. Alexander De Croo neemt de voorstellen mee bij het opstellen van zijn Digitale Agenda voor België die hij later dit voorjaar presenteert.

Via een virale oproep droeg de jonge ondernemersgemeenschap ruim 100 individuele voorstellen en ideeën bij die hun weg vonden tot in het Startup Manifesto. In de marge van de Tech Startup Day overhandigden de initiatiefnemers het manifest aan Alexander De Croo. “De economische situatie in Europa en in ons land blijft uitdagend. Maar met dit manifest geven jonge tech-ondernemers een duidelijk signaal dat ze mee hun schouders zetten onder de verdere uitbouw van de digitale economie in ons land. We moeten dat jong ondernemerschap koesteren en alle kansen geven. Daarom neem ik de aanbevelingen mee bij het opstellen van de Digitale Agenda voor België zodat we een omslag kunnen maken, zowel in beleid als in mentaliteit,” aldus Alexander De Croo.

“De digitale economie kan maar groeien als we jong ondernemerschap koesteren en startups meer ruimte geven.”

Bruno Colmant, één van de leden van Digital Minds, het collectief van digitale denkers en doeners die de opstart en uitrol van de Digitale Agenda voor België begeleiden, presenteerde bij deze gelegenheid een onderzoek waaruit het economische potentieel van de digitalisering moet blijken. Volgens de studie van Colmant droeg digitale technologie in de brede zin bij tot 86% van de economische groei die ons land heeft gekend tussen 2000 en 2012. Naast een sterke toename van het aantal jobs in digitaal gedreven sectoren, zorgde de digitalisering tegelijk ook voor een grotere productiviteit in andere sectoren. Productiviteitswinsten die op hun beurt weer leidden tot extra groei en nieuwe jobs.

Terug naar overzicht

Om onze website optimaal te kunnen gebruiken, raden we u aan om uw browser te updaten naar een recentere versie.