Reactie minister De Croo op aankondiging Mobistar TV
02.17.2016

Reactie minister De Croo op aankondiging Mobistar TV

Vicepremier en minister van Digitale Agenda en Telecom Alexander De Croo is tevreden dat er zich met Mobistar vanaf 1 maart een nieuwe aanbieder van internet en tv aandient.

Telecomregulator BIPT heeft samen met de mediaregulatoren via de openstelling van de kabel de voorbije jaren het kader gecreƫerd zodat meer spelers kabelproducten kunnen aanbieden. Het is alleen jammer dat het nog zolang heeft moeten duren vooraleer er effectief een nieuwe speler actief wordt op de kabel. De openstelling van de kabel dateert intussen al van vijf jaar geleden.

Twee telecomspelers zijn onvoldoende voor een telecommarkt die voldoende concurrentieel wil zijn. Een breder aanbod van meerdere telecomspelers is noodzakelijk voor een grotere keuzevrijheid voor telecomklanten, meer concurrentie op de markt en scherpere prijzen. Deze dienstenconcurrentie hoeft geen rem te zijn op netwerkinvesteringen en innovatie van de netwerkoperatoren wanneer de gereguleerde toegangsprijs de kosten en het investeringsrisico dekt.

Het openbreken van de Belgische telecommarkt blijft ook de volgende maanden en jaren een belangrijk aandachtspunt. Alleen door meer concurrentie kunnen telecomklanten rekenen op correcte prijzen voor kwaliteitsvolle producten. Daarom zal ons land bij de lopende herziening van het Europees telecomkader ervoor blijven pleiten dat er voldoende mogelijkheden zijn om duopolies aan te pakken. Alternatieve spelers moeten de mogelijkheid blijven hebben om via gereguleerde toegang hun rol te spelen. Dat is de enige garantie dat in de toekomst nog meer spelers de sprong wagen naar een nieuw kabelavontuur.

Terug naar overzicht

Om onze website optimaal te kunnen gebruiken, raden we u aan om uw browser te updaten naar een recentere versie.