Sint-Bavo Gent lanceert technologieafdeling
03.16.2015

Sint-Bavo Gent lanceert technologieafdeling

De Sint-Bavohumaniora biedt vanaf september een opleiding Stem (Sciene/Tcehnology/Engineering/Mathematics) aan. Dat betekent dat kinderen vanaf het eerste middelbaar twee uur wiskunde, twee uur wetenschappen en een uur programmeren krijgen in plaats van Latijn. De eerste leerlingen werden zaterdag ingeschreven.

Hilde Crevits (CD&V), Vlaams minister van Onderwijs, vicepremier Alexander De Croo (Open VLD) en rector Ann De Paepe van de Universiteit Gent kwamen op Sint-Bavo langs om kennis te maken met het eerste jaar Stem, waar kinderen leren wiskundige, technologische en wetenschappelijke problemen op te lossen. Directrice Hilde Allaert verwacht veel van de nieuwe richting, waarvoor zich niet alleen jongens, maar ook al zeven meisjes inschreven.

‘Het lestempo ligt hoog. Ze leren meteen al analytische wiskunde. Maar de leerinhoud en lesprogramma’s zijn goed voorbereid door gedreven leerkrachten’, zegt Hugo Vangansbeke, directeur eerste graad. Minister Hilde Crevits benadrukte dat er een chronisch tekort is aan technisch geschoolde jongeren. Ze prees de school omdat die een Stem-richting aanbiedt en hoopt dat veel scholen zullen volgen.

Het Nieuwsblad, 16 maart 2015

Terug naar overzicht

Om onze website optimaal te kunnen gebruiken, raden we u aan om uw browser te updaten naar een recentere versie.